Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@08:38:00 GMT

ترکیه باز هم در قبرس شمالی پهپاد مستقر می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۵۶۶۳

ترکیه باز هم در قبرس شمالی پهپاد مستقر می‌کند

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه فعالیت‌های خود را در قبرس شمالی ادامه می‌دهند، از احتمال استقرار پهپادهای بیشتر در این منطقه خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دولت ترکیه، در بحبوحه تنش‌ها با یونان، قبرس و اتحادیه اروپا بر سر اکتشاف نفت‌وگاز در دریای مدیترانه، تصمیم دارد هواپیماهای بدون سرنشین بیشتری در دولت خودخوانده «قبرس شمالی» مستقر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه «دیلی‌صاباح»، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه شامگاه چهارشنبه پیش از سفر به مالزی در جمع خبرنگاران گفت که احتمال دارد تعداد پهپادهای مستقر شده در قبرس شمالی برای حفاظت از کشتی‌های حفاری ترکیه را افزایش دهند.

بعد از تهدیدهای مکرر اتحادیه اروپا و برخی کشورهای حوزه مدیترانه به مقابله با حفاری نفت‌وگاز ترکیه در بخش‌های شرقی این دریا بود که ترکیه به استفاده از هواپیمای بدون سرنشین برای اسکورت و محافظت از کشتی‌های حفاری خود روی آورد.

اردوغان در این باره توضیح داد: «ترکیه به فعالیت‌های خود در قبرس شمالی ادامه می‌دهد و وضعیت در این منطقه می‌تواند در هر لحظه تغییر کند. احتمال بسیار زیادی وجود دارد که پهپادهای بیشتری در فرودگاه گتیچ‌قلعه مستقر کنیم».

جزیره قبرس بیش از چهار دهه است که به دو بخش «ترک‌نشین» در شمال و «یونانی‌نشین» در جنوب تقسیم شده و آنکارا روابط مناسبی با بخش یونانی‌نشین قبرس ندارد. تاکنون نیز تلاش‌هایی برای تنش زدایی صورت گرفته، اما به شکست انجامیده است.

به نوشته دیلی‌صاباح، رئیس‌جمهور ترکیه همچنین با بیان اینکه کشورش طولانی‌ترین ساحل با دریای مدیترانه را دارد و به همین دلیل طبق قوانین بین‌المللی حق دارد از منابع (نفت و گاز) آن استفاده کند، اظهار داشت: «غیرممکن است حضور ترکیه در منطقه را زیر سوال ببرند... ما گام‌های بیشتری در این موضوع خواهیم داشت».

پیش از این نیز خبر رسیده بود دولت خودخوانده قبرس شمالی، فرودگاه «گِتیچ‌قلعه» در خاک خود را برای پرواز پهپادهای ارتش ترکیه جهت اسکورت و محافظت از کشتی‌های حفاری این کشور که در مدیترانه فعالیت می‌کنند، اختصاص داده است (جزئیات بیشتر).

تنش‌ها در دریای مدیترانه از سال گذشته و به دلیل تلاش‌های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته و این مسئله به پدیدار شدن تنش‌های قدیمی منجر شده است. اتحادیه اروپا  چندی قبل اعلام کرد که طرح ترکیه برای انجام حفاری برای جستجوی نفت و گاز در سواحل قبرس نگرانی بسیار در این منطقه را موجب شده است. اتحادیه اروپا هشدار داده که این اقدام ترکیه موجب افزایش تنش‌ها میان این دو کشور شده و غیر قابل قبول است.

انتهای پیام/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه اتحادیه اروپا رجب طیب اردوغان پهپاد قبرس مدیترانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۵۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از تصویب صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ در شهرستان اسفراین خبر داد.

رضا شکاریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی محیط زیست در روز گذشته در تهران، اظهار کرد: در این شورا با صدور مجوز زیست‌محیطی در این معدن موافقت شد و باید در ادامه کار، ارزیابی‌های لازم در منطقه انجام شود. در ارزیابی‌ها نیز باید مواردی مانند پوشش گیاهی، جانوری، اقلیم و ... به‌صورت دقیق بررسی شود.

وی ادامه داد: البته ارزیابی‌ها توسط متخصصان محیط زیست انجام و آماده شده است و باید در استان و بعد از آن در سازمان تایید شود.

شکاریان بیان کرد: معدن سرب و روی آلبلاغ در منطقه حفاظت‌شده ساریگل اسفراین قرار دارد که این منطقه چسبیده به پارک ملی ساریگل و منطقه شکارممنوع «شاه جهان» است. این اداره کل درخواست داده بود که در صورت تصویب صدور مجوز برای معدن یادشده، منطقه شکار ممنون «شاه جهان» ارتقا یابد.

وی اضافه کرد: در این جلسه، موضوع ارتقای منطقه شمال غرب سالوک که شکار ممنوع است، به منطقه پناهگاه حیات وحش و حفاظت‌شده مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، معدن سرب و روی آلبلاغ در منطقه حفاظت‌شده ساریگل اسفراین قرار دارد که در چند سال گذشته به علت حضور غیرمجاز سودجویان در این منطقه، جان تعدادی از آنها به علت ریزش حفره‌های کنده‌شده توسط آنها گرفته شد. از سوی دیگر برداشت‌های غیرمجاز از این معدن موجب شد تا مسؤولان به دنبال گرفتن مجوزهای اکتشاف، بهره‌برداری و زیست‌محیطی باشند تا برداشت‌ها اصولی انجام شود و مزیت اقتصادی آن عاید مردم منطقه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را تعلیق کرد
  • رونمایی از پهپاد چینی در بغداد؛ رقابت پکن و واشنگتن در منطقه
  • ماجرای استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری
  • انجام عملیات حفاری تحت نظارت آب منطقه‌ای/استخراج از معدن با بیل مکانیکی انجام می‌شود
  • حمله ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «کورسک» روسیه
  • حمله ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «کورسک» روسیه/ ۲ نفر کشته شدند
  • روسیه: حمله تروریستی پهپادی بر فراز «بلگورود» خنثی شد
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو